Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-01-2015, 09:03 AM
fred fred is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 46
Bootable clone boots to strange log in screen

Hello,

I just did an erase and clean install of El Capitan, before I did that I smart updated two bootable clones. When I'm in El Capitan, the Clones mount OK and I can access all the files.

However if I attempt to boot from them, instead of the usual log in screen with a few users, I get only a Guest User and another User with no name, see screenshot below.

Both bootable clones are doing this. I have another mac that is still running Yosemite but I am getting the same result with that too, which surprised me as I thought it must have something to do with El Capitan. Both the smart updated clones were made with v2.8

Thanks

Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2015, 09:31 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
Looks like you have an encrypted backup drive, Fred. Possible?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2015, 09:53 AM
fred fred is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 46
Hi David,

Well it is a smart update from a FileVault encrypted clone. But I'm pretty sure that I've booted from it before.

See this thread http://www.shirt-pocket.com/forums/s...ead.php?t=6937 where I enquired about cloning an encrypted drive. I can't remember but I must have done what you asked and installed the OS over the top, because I say it worked!

I'm a bit confused now as to whether I have done anything different. But from my memory I've been able to boot from bootable clones made from FileVault before. I think?!

Any insight here appreciated.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2015, 09:56 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
Try starting up from it using the startup disk preference pane. Otherwise, install over the top to create the recovery volume, Fred.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2015, 10:45 AM
fred fred is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 46
OK, I got the same screen when I set the startup disk. I cannot download Yosemite from Apple as it is no longer available, strangely enough Mavericks is available in my 'Purchased Items' tab. But I have discovered a copy of "Install Yosemite" inside the Applications folder on the Clone but then I could not run it from El Capitan.

So I'm going to see if I can boot it up on another mac that still has Yosemite on it and then install it over the clone from there...

OK this seems to installing OK, so I'll know in about a half hour or so...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2015, 11:28 AM
fred fred is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 46
OK that did not work, installed over the top of the clone OK, and fortunately the clone still mounts so no data is lost, but I get the same screen when I try to boot from it.

PS, it's 1:30am here, in Brisvegas, so I'm done for this evening, I'll check the thread tomorrow.

thanks in advance for any insight.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows equivalent to SuperDuper!? jreffner General 21 08-13-2009 05:36 PM
inner vs. outer partition; bootable clone partition size; Why not back up Sandbox? LearningUser General 1 06-22-2009 07:01 AM
SD needs TWO passes to make clone BOOTABLE desertboomer General 6 06-21-2009 08:24 PM
Clone Not Bootable slickmrick General 11 08-12-2006 12:08 PM
clone boots to blue screen roberttomas General 5 07-07-2006 05:44 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.