Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-06-2005, 02:13 PM
uelef uelef is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 11
Why is my backup smaller than the original HD?

I today backuped my Macintosh HD via SuperDuper! with the script "backup - all files". And now I'm a little bit confused that the clone FW disk has only 146 GB of data but my Macintosh HD has 176 GB.

Is this normal? Or is there something wrong with my backup?

Ulf
________
vaporizer forum

Last edited by uelef; 02-08-2011 at 02:55 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2005, 02:18 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,814
Send a message via AIM to dnanian
Ulf:

If you used "Backup - all files", it sounds like your source drive was chock full of temporary and swap files. But 30GB of swap/temp is a LOT. Has it been a long time since you last restarted this machine?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2005, 02:28 PM
uelef uelef is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 11
Hey, Dave,

the fastest support I ever got... only 3 or 4 minutes.
No, I restart my Mac every day. The strange thing also is, that when I compare the shown folders of the both harddisks they almost have the same size (Applications, Applications (Mac OS 9), Library, System...).

I also have a problem with my G5 (dual 2.5 GHz with 2.5 GB RAM) that I cannot explain: It needs so much time to start with the Macintosh HD - especially the time from the login window until all autostart apps and files on my desktop are loaded. When I use the backup disk as starting volume the startup time is much shorter (about two times).
I discussed this phenomena on Mac Rumors forum (http://forums.macrumors.com/showthre...45#post1596545) but no-one could help me.

Ulf
________
Toyota Innova

Last edited by uelef; 02-08-2011 at 02:56 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2005, 03:00 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,814
Send a message via AIM to dnanian
Sounds, perhaps, like the internal drive is heavily fragmented, Ulf. You might want to consider iDefrag or its equivalent.

Regarding the difference in copy sizes -- again, the only thing that might account for this would be a lot of temporary or swap files. That would also make sense given what you found with your own "folder check"...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2005, 03:40 PM
uelef uelef is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 11
Do you know a tool to clean up temporary and swap files? Maybe freeware?

I do not know why my harddisk should be heavily fragmented. I made a clean install with Mac OS X Tiger midth of May. And as far as I know Mac OS X automatically defrags files (except big ones).

Ulf
________
1000

Last edited by uelef; 02-08-2011 at 02:56 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-06-2005, 03:50 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,814
Send a message via AIM to dnanian
Temporary and swap files should be cleaned up automatically every time you boot, Ulf. So -- that shouldn't be the problem. But, it's hard to know what your applications do.

Your hard disk might not be fragmented... but I don't know why it'd be so much slower than an external drive, given that it's a SATA unit. I assume that its SMART status is normal...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuperDuper Backup of AES 128 Encrypted Disk Image rwg4 General 3 11-30-2005 10:28 AM
Backup und Original not identical? jfahrner General 6 08-02-2005 01:40 PM
automatic initiation of backup when I plugin/mount my external Firefox drive? mykmelez General 3 07-11-2005 03:00 PM
HELP..>Can't find backup ! cl2222 General 3 06-16-2005 08:46 AM
Smart Backup Error bill s General 20 02-04-2005 09:46 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.