Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > netTunes > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-23-2004, 03:59 AM
natethebobo natethebobo is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Unintended Access Problem?

When I run netTunes, the iTunes window includes my dock, allowing me to run any program in the dock... including (in my case) terminal. Looking at the process viewer, any apps launched are run by the current user. This is a potentially serious security issue.


Running 10.3.3 on both a G5 (the server) and G3 Lombard.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2004, 08:31 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,837
Send a message via AIM to dnanian
Nate --

netTunes remotes the extent of the iTunes window. If the window includes other windows that are forced "on top" of it, those windows can be interacted with. There's really not a lot we can do about it -- except maybe requiring a password to access netTunes.

However, there is something you can do. If you move the window so that it's above the dock area, you won't get the dock along with the window, and you won't be able to run anything from it as easily.

If you want a larger iTunes window, you can also set the dock to hide.

Does that help?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2004, 11:28 PM
natethebobo natethebobo is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Dave --

I figured the layering windows effect out, I was just wondering if there might be some way of interacting with the window server on a per-app basis, perhaps the same way that exposť tags them. It was just a trifle startling to note the mini-dock effect.

Anyway, thanks for the response.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2004, 07:19 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,837
Send a message via AIM to dnanian
Sorry it took me so long to respond: for some reason, my board didn't tell me about the post! I'm a bit worried there's something wrong there...

Anyway, no -- there's no documented way to get at the back buffer, so I'm unable to truly "isolate" the window, and interaction with it. I'm still trying to discover a method, though...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apple Software Update problem after using SuperDuper ctolgc General 5 01-28-2004 04:32 PM
Problem running Backup - all files script? Here's a solution! dnanian General 0 01-12-2004 05:32 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.