Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2022, 06:15 AM
gadgetdoctor gadgetdoctor is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Exclamation BigSur 3.7 v126 SD runs but doesn't start copying

I'm still on BigSur on an iMac 2017 5k. I really need to update it and I was hoping to use SuperDuper! before I run the update.

I haven't run it for a few months but I opened it up, let it do the upgrade but when I try to start a copy, nothing happens.

I did a manual reinstall from a new download.

It asks me for my password but once I've hit the Copy Now button and said yes, it goes back to looking exactly as it did. Nothing seems to happen.

The target drive looks fine and does contain a backup from the last time I used SD.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2022, 08:56 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,921
Send a message via AIM to dnanian
Assuming you've restarted your Mac and have checked to see that you're running SuperDuper from the startup drive, please send a support message to me via email and we'll work through whatever might be going on here.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2022, 07:55 AM
gadgetdoctor gadgetdoctor is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
I gave it another try and booted to safe mode. That seems to have worked. Copy is happening now, will report outcome.

Last edited by gadgetdoctor; 12-02-2022 at 07:57 AM. Reason: Typo
Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2023, 07:45 AM
gadgetdoctor gadgetdoctor is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Angry

Oh well it happened: exactly what I was afraid of. I got the Big Sur backup to work and then upgraded to Venutura.

For two weeks everything was ok but then on Dec 24 the machine went nuts and started spamming me with a message about background items added and the entire system is completely unstable and crashes 10 mins after log on.

https://piunikaweb.com/2022/12/09/ma...ication-issue/

So I just tried booting from my Big Sur backup and it gets most of the way through the startup bar but then it stops with this message:

Unrecoverable Error
SecurityAgent was unable to create requested mechanism builtinrelogin

Is there anything I can do?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-01-2023, 09:18 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,921
Send a message via AIM to dnanian
Your backup's "data" does not match your backup's "system". It's unclear to me what's on the "Big Sur Backup", but it seems like you installed updates to the OS and then didn't copy them to the backup.

You can install a current version of Big Sur over the backup to bring it up to date (assuming the data isn't from a later OS, like Ventura) and then it should boot properly.

But it seems it would be more sensible to install the 13.1 update, where Apple has fixed the notification issue.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Time Machine stopped working - SuperDuper involved? adriansmith General 18 02-20-2008 04:48 PM
SD! won't start copying when ignoring folders GMacSpark General 4 08-07-2007 12:39 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.