Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-29-2008, 09:18 AM
jimlat jimlat is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Upgrading macbook HD

I'm new to mac, but have used a similar product in my Apricorn EZ-upgrade kit on a Windows laptop to clone the entire HD to a new, larger capacity HD. Can SD do the same thing with a mac? Which method do I use? Copy Mac HD to external USB drive? Is there a partition issue? Do I use the mac utilities to partition the new larger HD? Thanks for all the help...I'm not a computer newbie, but I am new to mac...gardually switching from pc to mac.....
Reply With Quote
  #2  
Old 11-29-2008, 10:03 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,827
Send a message via AIM to dnanian
Yes, you should first properly partition the drive for the Mac (use the Partition tab in Disk Utility, "Mac OS Extended (Journaled)" as the format type, and make sure to click Options and set the right partition type, too.

Then, use "Backup - all files" with "Erase, then copy" or "Smart Update" to copy the drive. I suggest naming it the same as the original drive. Swap drives and you should be all set.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 11-29-2008, 12:13 PM
jimlat jimlat is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Awesome...thanks for the fast response...now I just need to wait for the new HD from Newegg!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 12-01-2008, 03:12 AM
agiabuba agiabuba is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 11
hey dave... sooner or later I'll upgrade my drive too... isn't possible/advisable to use the restore function from diskuil to fill the new internal drive?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-01-2008, 08:19 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,827
Send a message via AIM to dnanian
It should work, but why not use SD! to do it?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Macbook Pro 2.16gHz 15" freezes when superD copying cazuaga@hotmail General 8 03-04-2007 09:44 PM
Recommendations for upgrading MacBook Pro Hard Drive tonyruscitti General 6 01-27-2007 07:37 PM
Help - SD crashes trying to clone MacBook macWish General 4 01-24-2007 11:59 PM
New MacBook C2D w/ OSX v10.4.8 crashes SD. sfm General 3 12-11-2006 09:07 AM


All times are GMT -4. The time now is 05:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.