Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11-30-2006, 01:34 PM
xochi xochi is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 24
Question SD confused about volume names after breaking RAID config?

I have a weird situation : Normally, SD remembers the last copy settings when you restart it (source volume, destination volume, and options). However in some cases it seems to have trouble remembering the destination volume. When I start SD, it selects the source volume, but the destination volume popup is unselected (even though I can manually select the volume in the destination popup).

One possible clue -- I'm using two identical drives "Alpha" (boot drive) and "MirrorAlpha" (the backup drive). Previously, both drives were set to be part of a software RAID-1 configuration, named "Alpha". However, I was unable to boot from a RAID configuration, so I repartitioned both drives.

In fact, I've seen some messages in the console log from SD saying "Can't find destination volume 'Alpha' " -- which is weird, since the "Alpha" is the name of the SOURCE volume, not the destination.

My theory: a drive that was part of a RAID-1 set is somehow keeping it's RAID set name, instead of it's new name after being re-partitioned? Does SD use some sort of internal volume identifier rather than the volume's name? If so, might this be causing the volume name confusion? Is there any way to fix this?

Last edited by xochi; 11-30-2006 at 01:37 PM. Reason: edited for clarity
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
volume names missing george General 4 05-13-2006 03:59 PM
SD V2 not being able to save settings bammi General 1 12-01-2005 10:35 AM
Confused about "Cloning" and "Sharing" jfahrner General 3 08-04-2005 07:42 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.