Shirt Pocket Discussions

Shirt Pocket Discussions (https://www.shirt-pocket.com/forums/index.php)
-   General (https://www.shirt-pocket.com/forums/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Can SuperDuper make a Bookatble Clone? (https://www.shirt-pocket.com/forums/showthread.php?t=2470)

iLLuMiNaTiCa 06-07-2007 09:53 AM

Can SuperDuper make a Bookatble Clone?
 
Can i make a back up over the network of my whole iMac drive using sandbox?

I just tried and my user folders where just alieses, i needed to grab the last saved state of iCal and it was not there :(

please advise

s411ing 06-07-2007 11:50 AM

Hi there,

A sandbox is *not* a clone/backup. You'd be well advised to have a wee look in the user manual, or simply stay with the default copy script setting. You're going to want to choose "backup - all files".

Best.
--
Jonas

Quote:

Originally Posted by iLLuMiNaTiCa (Post 12422)
Can i make a back up over the network of my whole iMac drive using sandbox?

I just tried and my user folders where just alieses, i needed to grab the last saved state of iCal and it was not there :(

please advise


iLLuMiNaTiCa 06-08-2007 02:15 AM

Quote:

Originally Posted by s411ing (Post 12423)
Hi there,

A sandbox is *not* a clone/backup. You'd be well advised to have a wee look in the user manual, or simply stay with the default copy script setting. You're going to want to choose "backup - all files".

Best.
--
Jonas

Ok, thanks for the tip.

I had backed my iMac 250GB HD via sandbox before over the network, and after you told me to save all files what i did instead of starting over again was resume as you advised.

I mounted the backup image on that equal sized Hard drive, changed my options to "copy all files"and now it says 14GB to go.

By big question is if plan to use this back up to replace a drive i am upgrading soon that is my OS and user files, will this back up be a exact clone? will it boot up and behave identicle?, or should i start from scratch again using another method., i tried reading the manual but im just asking to be sure which method since im doing this over the network and the clone ot back up is a image (not files like the origional drive).


Please advise incase i am doing anything wrong.

Cheers

dnanian 06-09-2007 06:57 AM

The backup is a good copy, but it's not that easy to restore over the network. Are you able to back up directly to a drive so you can boot from it? That makes it a lot easier...


All times are GMT -4. The time now is 05:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.